dijous, 8 de desembre del 2022

HASTA LOS HUESOS: BONES and ALL. Director, Luca Guadagnino.

TANT DE BO QUE, LES NOVES GENERACIONS DESCOBREIXIN UNA MANERA DIFERENT D'EXPLICAR HISTÒRIES; ESPERO QUE, NO ELS SEMBLI UNA PEL·LÍCULA LENTA, LACÒNICA O AVORRIDA, SINÓ QUE PERCEBIN LA VIBRACIÓ REAL DEL QUE VOL DIR ENAMORAR-SE I AL MATEIX TEMPS ESTAR LLUITANT AMB ELS DIMONIS INTERIORS. I, TOT AIXÒ SENSE EL SOROLL CONSTANT DE L'ERA DE LA INFORMACIÓ.
Paraules de Timothée Chalamet, dites en l'entrevista de Manu Yañez amb Timothée Chalamet al Festival de Venècia. Publicada per Fotogrames, novembre de 2022.

Director, Luca Guadagnino.

Guió, Dave Kajganich. Novel·la de Camille DeAngelis.
Itàlia, EUA, 2022.
Duració, 129 minuts.

SINOPSI

Maren Yearly (Taylor Russell) emprèn un viatge per l'Oest Mig americà després de ser abandonada pel seu pare. En el camí coneix a Lee (Timothée Chalamet), qui comparteix amb ella la necessitat de devorar a altres persones.
Entrevista de Manu Yañez amb Timothée Chalamet al Festival de Venècia. Publicada per Fotogrames, novembre de 2022.

Luca Guadagnino.
Luca Guadagnino construeix un espectacle d'horror i vísceres que vestirà amb sentiments a flor de pell.
De la crítica de Mariona Borrull, per Fotogrames, novembre de 2022.
NÚRIA opina
Anar a veure aquest film ha estat una proposta de la Martina, altrament no hauria estat dins de les meves prioritats, així i tot no m'ha semblat gens malament veure-la, tot i que he passat moments conflictius per ser massa desagradable, allò que estava veient, tot i no allunyar-me mai de la consciència que estava sempre dins de la ficció...
Veure-la en aquest gran tresor que és el cinema Phenomena, no deixa de ser un incentiu més per veure una història amb tota la seva intensitat o crueltat.
Abans que, tothom hagués traspassat la classificació dels gèneres i tots s'hagin barrejat, l'haguéssim classificat com una pel·lícula de terror. Quan era jove m'encantaven les pel·lícules de terror... sospito que, posaven sobre la taula les meves pors i els meus límits per suportar-les. Ara que ja soc vella, ja he superat aquesta necessitat.
Potser és, un conte del món actual carregat de metàfores per fer-te pensar, o potser una al·legoria del món actual, on cap jove pot escapar d'una possible
predeterminació a moltes menes de canibalisme, malgrat que no ho vulgui acceptar i on només l'amor ens pot indicar una via de sortida i salvació, allunyats i fora d'aquest món que et determina, marca i assenyala.
És una d'aquestes petites rara avis, que potser passarà sense pena, ni glòria, només reservada a uns quants friquis.
Indicada pels que els agrada explorar sensacions i possibles interpretacions.

MARTINA opina.

El cinema, per mi, és definitivament el millor lloc on gaudir de l'enginy humà. Deixant portar-te, pels seus molts registres, segons convingui i podent seguir el treball de molta gent que fa carrera i marca el seu propi estil. En aquesta proposta, crec que trobem, un munt d'ingredients: una distopia, un contingut metafòric molt potent, un relat ple de moral, un western, un repartiment que enamora, un diàleg farcit amb una història d'amor pur i la construcció d'una realitat absolutament bàrbara.
De fet, només puc dir que aquesta proposta del director Luca Guadagnino et transporta a un lloc nou, és original i sobretot et posa en escena a un munt de talent. Construeix una història en abstracte, plena de dolor, afectuosament i mitjançant la passió dels que la protagonitzen. Presenta un món que sorprèn i és més et deixa sense paraules. 
En poques paraules a mi m'ha posat en tensió, horroritzat i fet patir. Però en cap cas m'ha deixat a un mal lloc. Tot el contrari, el viatge ha sigut agradable i només puc dir-ne bones paraules. En suma, crec que és, un fabulós divertiment.

El film guanya valor escoltant a Luca Guadagnino i Timothée Chalamet:
Fitxa completa i crítiques al:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada