dijous, 27 d’abril del 2023

HUMANS FLOWERS of FLESH. Directora Helena Wittman.

UNA PEL·LÍCULA SORPRENENTMENT PLENA DE CAPES, D'EXPERIÈCIES ELEMENTALS AL MAR, UN INTENT LÚCID DE DESCOBRIR PETJADES DE LA HISTÒRIA EN UN PAISATGE QUE EVOCA TANT MITES ANTICS, COM LA MODERNITAT CINÈFILA, COM LA TRANSCENDÈNCIA.
Tret de l'escrit de presentació del Zumzeig al film, abril de 2023.

Directora, Helena Wittman.

Alemanya, França, 2022.
Duració, 116 minuts.

SINOPSI
Ida viu en un vaixell amb una tripulació de cinc homes. A Marsella li crida l'atenció el reservat món de la Legió Estrangera Francesa i decideix seguir les seves petjades pel Mediterrani. Primer van a Còrsega, per dirigir-se més tard fins a l'històric quarter de la legió a Algèria.
Tret de la informació de Zumzeig, Barcelona, abril de 2023.

La directora, Helena Wittman.

NÚRIA opina.

Una narració molt poètica on es fan servir referents convencionals per aquest tipus de narració, com són el mar i el cel. Aquest fet, però, no li treu valor.
Per gaudir d'aquest tipus de narració cal ser pacient i seure a la teva butaca d'espectadora i deixar que les coses passin i anar-les gaudint sense esperar res, ja que si esperes alguna cosa, segurament no hi trobaràs res.
Deixar que les sensacions envaeixin el teu espai d'espectadora- receptora i crear la teva narració que podràs compartir o no en funció que el teu receptor, mostri el seu interès pel teu missatge.
Bonic, interessant, i amb un punt banal.

MARTINA opina.

Aquest film per mi senzillament és un relat amb bellesa, expressió de l’abstracte amb caràcter sincer i un viatge en imatges on explorar una interessant mirada sense sentir-te desemparat.
Vull dir que en destacaria la seva essència contemplativa, metafòrica i l’explicació d’un tipus de vida allunyat de l’entorn ordinari d’on procedeixen les persones que fan de protagonistes de la història. No obstant això, per mi, que confesso que no solc ser amant dels viatges fílmics espirituals, n’he gaudit tota l’estona i m’ha semblat que en tot moment estava conduïda en una trama amb un escenari dins del mar.
Passats els dies no tinc massa més a dir, n’he gaudit del tot i tinc la sensació que hem compensat la dosis de cinema banal que vam consumir en la nostra darrera trobada.
Fitxa completa, crítiques i altres informacions: 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada