diumenge, 14 de setembre del 2014

L'ENDEMÀ. Directora Isona Passola.




La directora Isona Passola de vermell i l'Hug Cirici, director artístic i productor, a l'esquerra.
NÚRIA opina
   Un documental ben fet que val la pena anar a veure, tot i que la gent ben informada, pot pensar que no li fa falta perquè no els dirà res de nou. Malgrat això, s'ha d'anar a veure. Ja que, el discurs narratiu està ben estructurat i darrere, hi ha moltes hores de treball per defensar un objectiu que cada vegada té més partidaris i que cada dia que passa, es fa més evident la necessitat de resoldre un conflicte que, una de les seves parts ni tan sols vol reconèixer la seva existència.
   Un guió ben estructurat, on especialistes van donant resposta a les diferents preguntes que, van plantejant dues parelles de joves que fan la funció de fil conductor i de narradors.
   Crec que té una funció didàctica evident i que com a tal, és acta per tots els públics. L'haurien de veure tots els nens i nenes de secundària de Catalunya, per tal de, poder iniciar un debat amb els que seran els dirigents d'aquest país.
   També proposo que, passin aquest documental en totes les televisions de l'Estat, per tal que tinguin altres informacions que, les que donen els dos partits estatals majoritaris.
   Tinc alguna crítica formal a algun aspecte que, no m'ha acabat de fer el pes. Però crec innecessari formular-la en aquest context, ja que no vull desvirtuar la bonança de tota la feina feta. En tot cas, en podem parlar quan ens trobem...i ho comentem.
   Vull agrair el gran treball fet, a tots els que en fet possible aquest documental.

MARTINA opina
   Aquesta pel·lícula crec que en el meu cas ha significat una dosis d'informació adient i ben plantejada, que a més m'ha interessat i resolt alguns dubtes. Experts, catalans i a favor de poder votar, de tots els àmbits que condicionen qualsevol procés de canvi nacional expliquen en què consistiria dintre del seu àmbit deixar de formar part d'Espanya.
   És potser també una qüestió d'oportunitat, on sens dubte qui més o qui menys tothom ens plantegem quina és la nostra opinió respecte d'aquest debat. Al meu entendre aquesta obra ens permet tenir una mica més d'opinió experta i diversa, cosa que mai no està de més.
  Sempre a tot se li pot criticar alguna cosa i potser en aquest cas podria dir que el paral·lelisme entre una ruptura en una relació d'amor i la manera com s'està entenent aquesta petició per part d'Espanya l'he trobada un tan "nyonya" o que no és fruit de la meva devoció.
   Pels qui els hi agradin les estrelletes, tindran ocasió de veure el molt honorable Xavier Sala, donant molt de si.
   També crec que cal felicitar als qui han dut a terme aquesta iniciativa, ja que és una mostra més que avui en dia amb un pressupost molt baix alguns dels del cine també s'han de reinventar i fer la seva feina ben feta.
   Seguim amb mèrits, ja que crec que les xifres també diuen coses, i és que és sorprenent que amb una campanya a Verkami es volien aconseguir 150.000 euros però els 8.101 mecenes finalment van sumar una quantitat total de 348.830 Euros.
   En tot cas jo no tinc gaire més a dir a part que aconsello a tothom que aprofiti per veure aquesta pel·lícula i fer-ho a la gran pantalla, ja que sempre es digereix tot molt millor.
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada