diumenge, 28 de setembre del 2014

EL NIÑO. Director Daniel Monzón


El director, Daniel Monzón




NÚRIA, opina
La història d'aquesta pel·lícula està narrada des de dues perspectives, la dels policies que realitzen la investigació d'una xarxa de tràfic de drogues i l'altra, dels que traslladen la droga per mar d'una costa a l'altra i que, la seva motivació principal és la gran quantitat de diners ràpids que guanyen.
Aquesta narració lineal, ara des d'un costat, ara des de l'altre ens permet empatitzar, sense complicitats, ara amb uns i ara amb els altres. Aspecte que, et permet seguir la narració des d'un punt de vista ideal com a espectador.
El relat arrenca i avança amb força, i a poc a poc, cap a la meitat va perdent gas.
Aquest és el maleït moment per l'espectadora que, s'avorreix i es distreu, amb algun pensament sobre quelcom que caldrà fer, o mira el rellotge.
Per sort, el relat es recupera cap al final i et deixa prou satisfet.
A mi, malgrat la pega que li veig, m'ha agradat força. Considero en Daniel Monzón com un bon director, que sap fer guions i així ho he pogut comprovar amb les seves dues pel·lícules que he vist, Celda 211 que, em va agradar molt i aquesta que m'ha agradat força.
La recomano a tothom, no ens explica res que no sapiguem sobre el tràfic de drogues però si que il·lustra molt bé certs aspectes d'aquest, a la franja geogràfica d'España, Marroc i El Peñon de Gibraltar, on afecta a tres països diferents.
A per cert, molt guapo i atractiu El Niño, Jesús Castro. Però, sembla ser que és del Real...és broma.

MARTINA opina
   Jorge Guerricaechevarría i Daniel Monzón s’han unit per fer el guió d’un triller emocionant sobre el narcotràfic a l’Estret de Gibraltar. Crec que el gènere escollit és molt adequat i trasllada a l'espectador a un estat o sentiment de secreció d’adrenalina que probablement és un part important d’aquest nínxol de negoci fora de la legalitat.
   Ens ensenyen un indret marítim que separa Africà d’Europa en només 16 Km, un territori complex i amb una càrrega extra per trobar-se entre tres jurisdiccions, la espanyola, l'anglesa i la marroquína.
   La història retrata de manera fresca, divertida i força imparcial, la cara de tots els elements que configuren l’entramat de relacions que participen en aquest negoci: els “narcos”, els agents del cos de seguretat “anti-narcos”, els joves residents involucrats en la xarxa a la recerca de diners fàcils i els qui produeixen la droga...,etc.
   Potser en algun moment m’ha semblat llarga però en tot cas no ha sigut quelcom que em molestés. A part de la temàtica abordada que, és molt interessant, reconec que tant el Luis Tosar com el Jesús Castro, són actors que trobo especialment atractius i que aquí fan un molt bon treball.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada