dilluns, 8 de setembre del 2014

LUCY. Director Luc Besson.

2014. França.

El director Luc Besson
NÚRIA opina
Ho he passat bé veient aquesta pel·lícula que, no és gran cosa, encara que el començament té pretensions i semblava prometre. Al final però, és un producte comercial més per vendre a tot el món i treure'n calés, utilitzant com a reclam a una de les estrelles més cotitzades i sexis d'ara, Scarlett Johansson.

Un thriller, un wester, una pel·lícula d'acció, qualsevol d'aquests apel·latius serviria per anomenar-la. Em quedaria més amb el wester..., per l'acció que desenvolupa la seva protagonista Lucy, fent justícia pel seu compte. La protagonista, una noia innocent de la qual abusen i la volen fer servir de mula. Una droga nova estimularà el seu potencial intel·lectual fins als extrems més insospitats. La força que li dóna aquest nou potencial, li servirà per posar les coses al seu lloc amb els mafiosos que l'han volgut utilitzar a ella i a altres. També al final, cedirà tot el seu nou potencial a l'estudi científic.

Tot això fet amb uns efectes especials bastant simplistes i barroers..., però ho he passat força bé. Crec que em surt el subconscient femení i ho passo bé veient com una dona és capaç de vèncer a tots els despietats i malvats que surten en aquesta història que, només pensen a aprofitar-se i abusar dels altres en benefici propi.

Si salvem el fet que, és una pel·lícula que no passarà a la història del cinema i que té els seus defectes..., i voleu passar una estona divertida, us la recomano.


MARTINA opina

Luc Besson, en aquesta ocasió, ens presenta una obra de ficció totalment global i apta per tots els perfils d'espectadors. A mi, personalment, el cinema comercial, moralista, i vestit amb tots els tòpics no em diu gran cosa, però reconec que, en certs moments de poques llums intel·lectuals, m'entreté d'una forma més lleugera que pel·lícules més sofisticades, i el puc gaudir. És a dir, recomano que aquella gent que vulguin passar una estona entretinguda, ho facin amb aquest thriller.

És una pel·lícula que, segurament té més atractiu pels fans de Scarlette Johnson considerada en l'actualitat,com l'actriu més sexi, ja que ella en aquest cas, protagonitza una trama ben suada de pel·lícula d'acció. Una màfia coreana sense escrúpols, vol vendre una droga nova a occident i per fer-ho, utilitza persones europees que troba a una gran ciutat, crec que de la Xina, per fer de mules, en contra de la seva voluntat.

L'acció adquireix forma, quan la súper actriu que, compareix com a dona sexi però, com sempre, guapa i intel·ligent, té un vessament de la droga transportada a l'interior del seu cos. De manera que, li provoca tal viatge que, miraculosament pot augmentar la seva capacitat cerebral de l'habitual mitja del 8% al 10% del gènere humà, fins al 100%.

Amb tot aquest context entra en joc l'element ètic. Quan ella decideix entregar-se a la ciència i es posa en contacte amb el món acadèmic. Per tal que, els homes savis occidentals puguin beneficiar-se de l'efecte que li ha provocat la droga. Així també, la comunitat internacional, podrà obtenir un abans per la ciència.

La protagonista, heroica, malvada quan cal, i seductora, aconsegueix imposar-se als mafiosos, les forces institucionals i fins i tot als científics, presentant un final feliç acceptant que "la avaricia rompe el saco" i que tenir més, no ho és tot. Per tant, fins i tot, encara que no hi entrem gaire, el fons és políticament correcte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada