divendres, 1 de juliol del 2016

EL REI BORNI. Director, Marc Crehuet.

Regne Unit, 2015.
Duració, 85 minuts.

Sinopsi
David és un policia antiavalots que, ha rebentat l'ull a un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat fa que el manifestant, Nacho, apareixi a casa seva una nit a sopar. Així comença una comèdia àcida sobre la fragilitat de les conviccions i la naturalesa dels rols socials i la recerca de la veritat.
Tret del full informatiu del Verdi i amb traducció pròpia.




El director i guionista Marc Crehuet.
NÚRIA opina.
Aquesta pel·lícula és fantàstica i m'ha agradat molt.
El text és intel·ligent, ocurrent, sarcàstic i molt ben estructurat, per portar-nos cap a un final original i poc esperat. Crec que el guió és el més remarcable d'aquesta obra, ja que tot i que la posada en escena està feta amb cura, pel meu gust resulta més teatral que cinematogràfica.
És d'aquelles obres que et fan pensar i et fan afirmar que amb intel·ligència i humor es pot dir tot i parlar de tot, sense embuts...
Gràcies Marc Crehuet per aquesta peli.
Us la recomano amb entusiasme, encara que no sé si la trobareu en cartellera perquè l'estaven treien.

MARTINA opina.

Tothom qui té una certa cultura dels moviments socials ha sentit a parlar d'aquesta pel·lícula d'origen català. La seva prèvia, va ser una obra de teatre que va fer força soroll. Parla mitjançant una ficció, del problema de l´ús de boles de goma pels antiavalots, per dissuadir els moviments de protesta.
L'obra és interessant, exagera el conflicte portant-ho a un idíl·lic encontre casual i íntim entre el policia i la víctima de l'agressió. Els enfronta en un escenari tancat, on els dos protagonistes d'aquesta situació que, teòricament ve donada per interessos aliens a les seves persones (feina Vs. ideologia), han de comportar-se fredament, per sortir d'aquest cara a cara.
Em sembla un bon tema, potser pel meu gust una mica passat de voltes en algun moment, però amb sentit de l'humor i una mostra del fet que, el seu director, ha aconseguit dir tot allò que li ha donat la gana. Sobretot, felicito el repartiment i a la realització per aconseguir crear un cinema d'aquí, de qualitat i que una vegada més, mostra que tenim gent amb moltes idees al cap i que, poden arribar a tirar endavant els seus projectes, gràcies a un equip de fantàstics professionals.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada