divendres, 1 de juliol del 2016

THE PROGRAM. El ídolo. Director, Stephen Frears.

Regne Unit i França. 2015.
Duració, 103 minuts.


Sinopsi
El ciclista Nord-americà Lance Armstrong va aconseguir set victòries consecutives en el Tour de França, de 1999 a 2005 i també, la medalla de bronze als jocs Olímpics de Sidney a 2000.
Un periodista irlandès, en David Whals, estava convençut que feia servir substàncies il·legals per guanyar. Amb aquesta idea i malgrat els obstacles que li van posar, Whals comença a investigar, per tal de tenir proves sobre la veritat. La demostració, provocarà la caiguda en picat de l'ídol i del mite.




El director, Stephen Frears.

NÚRIA opina.
Aquest és un bon documental, un biopic que, no hauria anat a veure, si no hagués estat perquè la Martina volia veure'l i també perquè admiro el treball i trajectòria del seu director.
Ens narra la trajectòria professional d'un ciclista, Lance Armstrong que, volia guanyar com fos, i ho va aconseguir... de la gloria, fins a caure al forat més fosc i profund.
Interessant retrat del personatge i del món de l'esport d'alta competició i alt negoci.
Aquest film té molts bons elements per reflexionar, un que m'ha interessat en especial és, la relació de dependència dels esportistes, amb unes estructures complexes de negoci de les que, no poden prescindir, ni ignorar. I com aquesta maquinària, legal o il·legalment els obliga a entrar en la seva trama.
L'esport com a espectacle contínuament s'ha d'anar renovant, superant i oferint coses noves i això, com es compagina amb un treball constant i lent, de superació i esforç que, ha de fer l'esportista ?

MARTINA opina.
Realment aquest és un documental que pels meus gustos i sobretot per la seva realització, l'he trobat excel·lent.
El tema és molt interessant, i aconsegueix anar molt més enllà de la mateixa trama. En la que el periodista David Walsh (interpretat per Chris O'Dowd) investiga l'esportista Lance Armstrong (interpretat per Ben Foster) per temes de dopatge.
S'explica la història d'aquest home amb un gran ego però també el rol de la ciència, els mitjans de comunicació, la competència d'altres egos i molt més.
Qüestiona els límits del cos, el fet de buscar maneres de superar-los, de la fama i de fins a quin punt l'esport, és avui dia, un espectacle global i tant buit de valors com allò que no s'analitza amb tots els seus ets i uts.
Una història de càncer, d'èxit, de trampes i d'interessos que s'enfoca sense qüestionar-la. Només aportant tots els seus ingredients perquè sigui l'audiència, qui faci un judici. Al meu entendre té tot això que hauria de tenir un bon documental.
A més, òbviament, com que parla del ciclisme, pels amants d'aquest esport, d'aquesta joguina que, et dóna ales, significa una cita obligada a les sales de cine.

ALTRES INFORMACIONS:
  • Aquest biopic, dirigit per Stephen Frears i escrit per John Hodge (Trance, Trainspoting ), es basa en el llibre, “El set pecats capitals” de David Whals, periodista del Sunday Times que, es va passar tretze anys realitzant la investigació, per tal de demostrar que Lance Armstrong es dopava sistemàticament.
  • A 2012, fou acusat de dopatge sistemàtic, per part de l'Agència de dopatge d'Estats Units. Li van retirar el seu palmarès de ciclista i les set victòries, per dopatge a part de suspendre'l per vida.
  • Armstrong, va admetre, haver utilitzat EPO, testosterona i transfusions de sang per, millorar el seu rendiment.
Enllaç on trobareu els cines de Barcelona on fan la pel·lícula i altres informacions:
http://www.butxaca.com/ca/cine/cartellera/details/the-program-el-idolo/124600









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada