diumenge, 17 de juliol del 2016

TODOS QUEREMOS ALGO. Everybody Wants Some !! Director, Richard Linklater.

CUANDO HAS PASADO LA BARRERA DE LOS CINCUENTA AÑOS, TIENDES A FIJAR ALGUNOS MOMENTOS DE TU VIDA QUE DETUVIERON EL TIEMPO, QUE TE HICIERON SENTIR LA PLENITUD DEL INSTANTE. EL ARTE PUEDE HACER ESO. EL CINE LO HACE."
Richard Linklater.

EUA, 2016.
Duració, 116 minuts.
Sinopsi
Agost de 1980, els tres dies abans de començar les classes en el seu ingrés a la universitat del jove Jake.
Els joves de “Everybody Wants Some!!”, títol tret d'una cançó de Van Halen, són joves atletes inflats de testosterona, arriben per primera vegada al campus i viuen abans d'entrar a les aules, les seves hores baptismals com a universitaris. Final d'un cicle vital i començament d'un altre, com a trànsit d'expectatives cap a un futur que tenen davant...
Tret de l'artícle de Carlos F. Heredero, “Cuando el presente se hace pretérito”, crítica a la pel·lícula, Todos queremos algo” d'en Richard Linklater. Nº 51 (102). Juliol-agost de 2016.



El director, Richard Linklater.

NURIA opina
Aquesta pel·lícula, malgrat les seves qualitats i el retrat sociològic que fa dels anys 80, d'una determinada generació, de la classe mitjana americana, no m'ha interessat gens. Reconec els seus mèrits que, és una bona pel·lícula i està ben feta, però... res més a dir.
Linklater, a través dels seus propis records, lliga una història molt ben travada, dels dies previs abans de començar les classes, d'uns nois que arriben a la universitat, on iniciaran una nova etapa de la seva vida.
Pel·lícula vista des d'una perspectiva masculina, amb molta testosterona, molta competència i molt desig sexual. Moltes ganes de menjar-se el món tot divertint-se. Desconec fins a quin punt han pogut canviar les coses dins d'aquest ambient... però segurament que hi ha alguns trets que, encara resten iguals.
Film que en el quadre crític de la revista Caimán del juliol-agost de 2016, obté la primera puntuació amb un 8,7, amb tres votacions: Carlos F. Heredero, 8; Carlos Losilla, 9; Carlos Reviriego, 9. Cal remarcar que les qualificacions són totes d'homes i que crec que és essencialment una pel·lícula masculina que, potser als homes pot agradar més.
L'anterior pel·lícula d'en Boyhood, em va encantar i la vaig trobar una obra mestra. La trobareu en històric del blog, 22/9/2014.

MARTINA opina
Richard Linklater és un director que en la seva ultima obra va presentar un experiment cinematogràfic que probablement passarà a la història; Boyhood. Va ser capaç de parlar-nos del pas del temps, amb un mateix protagonista. Rodà escenes de la pel·lícula durant tota la seva infància i joventut, per després posar-les juntes i fer una sola pel·lícula. És a dir, retratant el pas del temps i tot el seu procés, en només tres hores.
Aquesta vegada, en format comèdia, podem veure una història, on també té com a protagonistes una determinada joventut dels Estats Units. Un noi de 18 anys, arriba a la casa on viurà durant els seus anys universitaris en la dècada dels anys 80 i coneix als seus companys d'equip amb qui compartirà casa. 
A nivell de repartiment ens trobem amb moltes estrelles: Blake Jenner (Glee), Ryan Guzman (Jem y los hologramas), Tyler Hoechlin (Teen Wolf), Wyatt Russell (Infiltrados en la Universidad) y Zoey Deutch (Vampire Academy). Tots ells “estupendus”, interpretant una vida al límit, en una època de joia. 

El relat és simpàtic, ja que, es desenvolupa mitjançant una marxa accelerada en tres dies, suposadament els previs a les classes. Amb l'equip que, compartirà casa durant l'etapa acadèmica, espremen els temps al màxim, mentre es mostren els uns als altres i encaixen l'etapa que comencen. 

Personalment m'ha semblat una mica massa i al final fins i tot m'ha molestat la vida d'aquests nois, al meu entendre massa burgesa, despreocupada i immadura. Desconec si el director busca només fer un retrat, entenc que aleshores, ha creat l'estat d'ànim desitjat i per tant el judici, està a les mans de cadascú de nosaltres, però el què per mi és clar, és que, es tracta d'una obra plena d'adolescència que, aflora a tot drap.

Si voleu escoltar el tema del títol de la pel·lícula, dels Van Alen, aquí el teniu:
www.youtube.com/watch?v=fAktV72_nnE 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada