divendres, 23 de desembre del 2016

ALLIED. Aliados. Director, Robert Zemeckis.

EUA, 2016
Duració, 121 minuts.




SINOPSI
El 1942, un oficial d'intel·ligència del Canadà, Max Vatan, ha d'anar a Casablanca, el Marroc francès a executar una missió molt delicada, assassinar a un oficial nazi. Allà es troba amb una dona combatent de la Resistència francesa, Marianne Beausejour, amb la que haurà de portar a terme la seva tasca. Allà es fan passar per un matrimoni. Però, acaben ben enamorats. Porten a terme la seva missió amb èxit i marxen a Londres, on s'instal·len amb la seva filla Anna. Tot va bé, però una amarga sospita cau sobre ells.
Per ampliar informació, les sempre útils fitxes del Verdi:
http://fitxes.cines-verdi.com/pdf/aliados_bcn.pdf


El director, Robert Zemeckis

NÚRIA opina.
No hauria anat a veure aquest film si no fos per la recomanació de la Martina, malgrat això no me'n penedeixo.
És un tipus de cinema comercial, ben fet, amb dignitat i en el que s'hi han posat molts mitjans.
Un cinema d'entreteniment, amb un rerefons històric, on hi ha uns punts intocables, però a partir d'aquí qualsevol ficció pot servir per fer una bona recreació del moment. En aquest cas, amb molta qualitat.
Malgrat tot, la història no m'ha atrapat, potser és perquè em faig vella.
Fins i tot m'ha semblat poc creïble i amb alguns punts flacs del guió, però l'hauria de tornar a veure per confirmar aquesta afirmació, cosa que no faré. 

MARTINA opina.


Amb una trama situada a finals dels anys 40, Marion Cotillard i Brad Pit, representen dos membres de les forces de seguretat de França i Anglaterra corresponentment. Un repartiment de guapos i radiants personatges, que juntament amb una posada en escena d'allò més glamurosa, fan d'aquesta obra del popular director Robert Zemeckis una peça d'èxit popular.
Respecte a la història narrada, tot i que pel meu gust no és massa verídica, se segueix amb emoció. Dos personatges es coneixen fent una missió compromesa, descobreixen que entre ells existeix una complicitat química i s'enamoren plenament. Posteriorment viuen una història d'amor estroncada per una professió que qüestiona la separació entre l'àmbit laboral i l'esfera personal.
Amb una postal èpica a l'americana, on la separació entre l'èxit i el fracàs és molt fina, la vida de la parella evoluciona i els dos joves creen un matrimoni que consolida una ideal família feliç. No obstant el romanç s'estronca quan una investigació, per descobrir la veritat darrera de la seva muller, fa trontollar l'estabilitat del dolç moment.
Una opció segura pels amants del cinema pompós de grans estrelletes i històries que sense esprémer les neurones, ni fer-te aprofundir en res et proporcionin entreteniment assegurat.

Informacions i recull de forces crítiques que han sortit a la premsa:
http://www.filmaffinity.com/es/film854266.html

Filmografia del director, Robert Zemeckis:
http://www.filmaffinity.com/es/search.php?stype=director&stext=Robert+Zemeckis

Un curiós video sobre la filmografia del director, realitzat per dos estudiants de la Complutense de Madrid, Sara Fernández i Raquel Zarzalejos:
https://www.youtube.com/watch?v=WHeYMhjjiFg






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada