dimecres, 22 d’abril del 2020

EL CONGRESO. Director, Ari Folman.


ÉS UNA FASCINANT DISTOPIA-LISÈRGICA DE GRAN CREATIVITAT VISUAL I CONCEPTUAL, PER LA QUE CIRCULA UN DISCURS SOBRE EL TEMPS, ALGU PASSATGE TIRANT A CURSI I SOBRADES REFLEXIONS SOBRE STAR SYSTEM, ELS PARADISOS ARTIFICIALS, EL FINAL DE LA NOSTRA ERA, ELS PERILLS DEL TOTALITARISME, ETCÈTERA.
Jordi Batlle Caminal, per la Vanguardia-cine, 29/08/2014.


Guió, Ari Folman de la novel·la de Stanislaw Lem.

Israel,2013.
Duració, 118 minuts.


SINOPSI
Una actriu madura (Robin Wring) i sense cap contracte a la vista, rep la proposta d'una productora d'escanejar-la i digitalitzar-la, per tal de poder utilitzar la seva imatge sempre que creguin necessari. El cap dels anys de tornar a estar en pantalla amb aquesta nova modalitat, és convidada a participar en un Congrés de Futurologia que es desenvolupa en un altre món i en una altra dimensió.
Basat en la novel·la Stanislaw Lem, és una visió d'un món que es dirigeix inevitablement a la irrealitat.

El director, Ari Folman.


NÚRIA opina.
Cinema des de casa, com no?
Posada a Filmin en la col·lecció de millors pel·lícules de la dècada.
M'ha semblat una proposta interessant tant per la temàtica en si, com la forma de portar-la a terme, combinant cinema convencional amb animació, dos mons diferents vistos a la pantalla, explicant una mateixa història.
Una reflexió sobre el llenguatge i les diferents realitats que aquest pot crear.
Recomanable per totes les que els agrada descobrir possibilitats en el cine. 

MARTINA opina. 
La Núria com sempre va tenir una proposta original que, pel meu gust, connecta amb els temps estranys que pels que estem passant i planteja un relat futurista. Una actriu madura, rep una suculenta proposta de digitalitzar per sempre més el seu personatge, un contracte que li presenten com a indefinit i el que clarament canviarà el seu destí.
Aquest relat s’inicia amb un llenguatge visual convencional que, evoluciona construint un món totalment imaginari i basat amb l'animació.
Crec que se’ns presenta com a una opció suggerent, profunda i plena de debat.


Una entrevista curta amb el director Ari Folman i l'actriu protagonista Robin Wright:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada