diumenge, 1 de desembre del 2013

CAMILLE CLAUDEL, 1915. Director Bruno Dumont.


El director, Bruno Dumont
"L'edat madura", escultura inspirada en el seu conflicte emocional amb Auguste Rodin que, va escollir a Rose Beuret i no a ella. Aquí simbòlicament surten els tres personatges.

Fotografia de Camille Claudel abans dels fets del film.
CAMILLE CLAUDEL 1864- 1943.Escultora francesa de gran talent. Va estudiar escultura a Nogent-sur-Seine, recolzada pel seu pare. El 1883 va anar a París per perfeccionar els seus estudis i entrà a treballar amb August Rodin. Es convertirà amb la seva amant i tindran una relació bastant conflictiva. Cap a 1902, trenquen la seva relació i Camille entra en una profunda crisi emocional, malgrat que en aquell moment, obté un cert reconeixement artístic. Es tanca en el seu taller i s'allunya del món. Al 1905 es farà la seva primera gran exposició.
El seu pare era l'únic que la recolzava a la família, va morir, 1913. Set dies més tard la portaven a un sanatori i tres mesos després en un manicomi a Montdevergues, on ja no va sortir mai. No la va anar a veure mai ningú, perquè la seva família ho va prohibir, només el seu germà que la considerava endimoniada. El 1943 va morir sola i la van enterrar en una fosa comú.
El 1955, quan va morir el seu germà, els descendents van voler donar-li una sepultura digna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada