dissabte, 5 de novembre del 2016

LA PROPERA PELL. Directors, Isa Campo i Isaki Lacuesta.

"LA PROPERA PELL, ENCETA UN DIÀLEG ENTRE LA FRAGILITAT DE LA MENT HUMANA I LA POTÈNCIA DE TOT ALLÒ QUE D' ALGUNA FORMA O ALTRE, QUEDA ESCRIT, NO NOMÉS EN EL PAISATGE SINÓ TAMBÉ EN LA SUPERFÍCIE DE LES PERSONES, EN LA NOSTRA PELL." 
Anna Petrus, en la seva crítica, "Tras un nuevo reto" en la revista Dirigido por.. nº471 de novembre.

Espanya, Suïssa 2016.
Guió, Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo.
Intèrprets, Sergi López, Emma Suárez, Àlex Monner, Bruno Todeschini.
Duració, 103 minuts.
Per la fitxa completa i més informació, les útils fitxes del Verdi:
http://fitxes.cines-verdi.com/pdf/la_proxima_piel_bcn.pdf

SINOPSI
Anna (Emma Suárez, esplèndida) ha d'afrontar l'aparició inesperada del seu fill Gabriel (Àlex Monner, una revelació), desaparegut fa vuit anys entre les boires de les terres muntanyoses on viu.
Tret de la crítica d'en Carlos Losilla, “Volver nunca ha sido fácil” a la revista, Caimán cuadernos de cine. Nº 104. Octubre de 2016.




Isa Campo i Isaki Lacuesta, directors.
NÚRIA opina
Aquesta pel·lícula és una gran pel·lícula. Un dels grans encerts de l'afluència a la cartellera quan arriba la tardor. Crec que en sentirem a parlar.
Isa Campo i Isaki Lacuesta poden estar contents i satisfets d'haver estat capaços de crear un film rodó. Un bon guió, unes molt bones interpretacions dels personatges principals, conseqüència d'un molt encertat càsting i unes bones eleccions, a l'hora de triar els elements del llenguatge cinematogràfic. També una acurada banda sonora al servei de l'ambient evolutiu de la història per tal de crear el clímax adequat.
La narració t'acaba captant i llançant-te dins de la història, sense pietat.
Uns éssers que desitgen davant de tot, tirar endavant i ser estimats.
Al marge del fet que la història, està presentada en forma de triler, és rodona. No és aquesta perfecció allò que m'atreu més del cinema. Allò que més atreu és la seva capacitat de sorprendre'ns i remoure'ns, introduir-nos en el trajecte de la història, i evolucionar amb els personatges d'aquesta fins al final, amb tots els dubtes, esperances i desesperances que genera la història i la vida en si mateixa.
Cinema en estat pur, obra mestra... art.
No cal explicar de què va la pel·lícula, perquè la virtut de les bones pel·lícules és que tenen diferents nivells de lectura i diferents registres interpretatius.
Gràcies, Isa Campo i Isaki Lacuesta per aquesta pel·lícula!!

MARTINA. opina.

Isa Campo i Isaki Lacuesta són directors i guionistes d'aquesta obra on Emma Suarez i Sergi López fan una actuació destacable.

La història m'agrada molt com està plantejada, ja que, et permet entrar al món intern de cada personatge, sense que algú extern en faci un judici i podent ser, tu mateix, qui vagi construint la narració.

Els fets passen en un poble de muntanya on el fred, la comunitat limitada i el judici popular, de tot el que hi passa és inherent.

Un nen desapareix a 10 anys, d'una situació familiar d'allò més truculenta. Vuit anys després un adolescent de 18 anys, que ha patit una amnèsia que, pot donar-se en situacions traumàtiques infantils. Sembla ser el fill que l'Anna va perdre al mateix moment que, va morir el seu marit i el pare de la criatura.

El noi arriba a un poble de muntanya acompanyat d'un assistent social francès que, va viure quelcom similar a la seva infància. Allà, troba un entorn que l'acull sota sospita i una mare que, està emocionada amb el retorn del fill que mai va acceptar haver perdut. Però, en l'ambient hi ha un dubte constant qüestionant si realment és en Gregori, el nen desaparegut. Qüestionament que també es fa el noi, al llarg de tot un procés psíquic força complicat, fins a entendre què és el que podria haver-li passat.

Des del meu punt de vista, i com darrerament no em canso de dir, una mostra més de la gran qualitat cinematogràfica de la qual disposa el nostre país.

Interessant i curt video on parlen els directors i els actors, de la pel·lícula i els seus personatges:
https://www.youtube.com/watch?v=Nwc-REDm79k

Una entrevista als directors que explica com treballen:
https://www.youtube.com/watch?v=Eup8xrL4ut4

Aquesta pàgina està molt bé, perquè podeu trobar tota la informació completa de totes les obres dels directors:
http://www.latermitafilms.com/es/obras-isaki-lacuesta/largometrajes/la-propera-pell-la-proxima-piel-the-next-skin/

Si voleu veure les pel·lícules d'Isaki Lacuesta al Filmin:
https://www.filmin.es/busqueda/text/isaki%20










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada