dissabte, 26 de novembre del 2016

LOVE & FRIENDSHIP. AMOR Y AMISTAT. Director, Whit Stillman.

EUA, Irlanda, Gran Bretanya, 2016.
Guió, Whit Stillman.
Duració, 94 minuts.
NO HI HA EXCUSES PELS MEDIOCRES”, ES DIU EN UN MOMENT D'AQUEST L'ELOGI A LA INTEL·LIGÈNCIA QUE CONSTITUEIX LA PEL·LÍCULA, “AMOR Y AMISTAT”.

Jaime Pena, en “La serpiente del Edén”, per la revista Caimán cuadernos de cine, novembre 2016, nº 54.




SINOPSI
Lady Susan Vernon una vídua arruïnada, marxa sobtadament de Langford, on sembla haver provocat algun aldarull.

Es presenta a Churchill a casa del seu cunyat, on s'instal·la, amb la sorpresa de la seva cunyada. Mentrestant la seva filla s'escapa de l'escola i es presenta allà. La mare pretén casar a la filla amb un bon partit i ella continuar divertint-se...




El director, Whit Stilman



NÚRIA opina.
   Em quedo bocabadada, davant de la capacitat que té el cinema de transportar-me en l'espai i en el temps a mons que, altrament no hagués pogut entrar-hi mai a fer una mirada. Aquesta és una molt bona pel·lícula que ho fa.
   Et transporta a un món de relacions forçades i interessades de la mà de Lady Susan, personatge inventat per Jane Austen i recreat per Whit Stillman.
Crònica d'una societat fermada en els seus privilegis que, configuren un cosmos existencial, vivencial i moral interessant de conèixer a través de l'anàlisi disseccionat d'aquest gran cineasta.
   Film per gaudir intensament d'una subtilesa irònica que ens transporta a finals dels XVIII, de les mans de Jane Austen i Whit Stillman.

MARTINA opina.
   Aquesta versió cinematogràfica de la novel·la de Jane Austen, "Lady Susan" és una història d'època, de 1790, on una vídua bonica, persuasiva i intel·ligent busca el refugi familiar, en l'acompliment de l'objectiu de poder trobar un marit, tant per la seva filla adolescent com per ella mateixa.

   Suposo que la història no té desperdici, està feta amb clau d'humor i té tots els ingredients del cinema espectacle que, juga amb tots els seus elements. Els vestuaris, els caràcters dels protagonistes, bons diàlegs, música entonant i un clímax molt ben treballat.
   Tanmateix, reconec que, les narracions que retraten situacions que podrien ser actuals però basades en altres èpoques no sempre m'atrapen. Entenc l'actualitat de la temàtica i el toc romàntic en la trama, però les històries de la burgesia anglosaxona no són fruit de la meva devoció. Són registres que em queden lluny del meu horitzó i que no sempre m'entretenen i que, més aviat m'acaben avorrint.

Per completar la informació i llegir algunes crítiques molt variades:
http://www.filmaffinity.com/es/film275909.html

Aquí, hi trobareu una entrevista escrita amb el director que és prou interessant:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada