dimecres, 29 de febrer del 2012

Martina opina, THE TURIN HORSE


The Turin Horse de Béla Tarr és un d'aquests films que has d'entendre'n el seu context abans de submergir-te en l'experiència de seguir durant tres hores el ritme de la decadència. És una narració densa, que tracta de l'acabament de la vida...o almenys això vaig entendre jo fins allà on vaig arribar, ja que, tenia un mal de cap intens i l'acompanyament musical feixuc i el permanent soroll de vent, no em varen permetre aguantar fins al final.
És una pel·lícula per cinèfils, d'aquells que els agraden el monogràfics sobre conceptes una mica allunyats de les històries que, ens serveixen per emmirallar la narració. L'atmosfera del seu escenari és perfecte, per abocar als seus habitants a la necessitat constant de la lluita per la supervivència. La convivència amb un cavall malalt i els rols de la parella de protagonistes a més dels seus hàbits, retraten una realitat de patiment constant.
He vist la sinopsis de l'obra, on parlen de la voluntat del director de parlar-nos sobre la mort del cine mitjançant el seu relat. Penso que la idea és romàntica, commocionant i inclús crítica, però sincerament per mi va ser un llenguatge massa farregós per tolerar-ho i digerir-ne el seu missatge.
MUAKS !
                                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada