dimecres, 22 de febrer del 2012

SHAME, Steve McQueen







NÚRIA opina.
Desesperació manifestada exclusivament a través del sexe...sense condol...sense treva. 
Intensa necessitat de sentir-se, de somniar per un instant que, a través del plaer d'un orgasme un s'alliberarà de la seva terrible opressió, dissortadament, no és així.
Recomença la necessitat, el desig cada vegada més aviat i amb la mateixa intensitat, fins que l'alliberament instantani d'un orgasme es converteix en una necessitat obsessiva.
Una pel·lícula de sexe que no parla del sexe, sinó d'una gran solitud que s'ha anant assolint a través d'una gran buidor interior, d'una gran desesperança del món, dels altres i de la vida.
Sentir-se viu a través del sexe per no morir, tot vivint.
Genial tot : la manera de narrar, la música, la interpretació...

MARTINA opina.
M'agrada el tema d'aquesta obra, si jo l'hagués de descriure ,diria que es tracta d'una història d'un addicte. Amb ella, es fa una anàlisi d'una problemàtica tan extensa com poden ser els vicis i en particular d'una de les seves ramificacions: l'addicció al sexe.
El protagonista d'aquesta pel·lícula representa un personatge que evoluciona, es destapa i permet als espectadors entendre una mica la seva “psique”. Una persona controladora, auto-exigent i ambiciosa.
M'agrada el tractament del tema sense pretensions d'abarcar-ho tot, de cenyir-se en un cas particular que representa una víctima i en quines són les seves problemàtiques personals.
El sexe com a mitjà per canalitzar la falta d'humanitat del món empresarial, on aquest senyor es mou, on la fredor I el perfeccionament humà, s'eleven a la màxima potència.
M'agrada com amb poques paraules, t'endinses dins la pell d'un malalt tot i no saber molt bé en que consisteixen els símptomes de la seva malaltia. Entens pel clima que es genera i la narració amb un ritme irregular, la història d'un ésser infeliç. Tot i així, et pot fer dubtar dels motius que justifiquen les causes d'aquesta falta de plenitud.
Sincerament, no trobo atributs negatius a la pel·lícula en si..,només potser és la història la que en realitat no em sembla gaire interessant i la manera de ser dels seus personatges que no em semblen res més que supervivents del món modern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada