diumenge, 5 de febrer del 2012

Núria opina,EVA

Aquest director novell m'ha fet una molt bona impressió i crec que promet, el trobo intel·ligent i prudent.
En primer lloc, crec que ha triat molt bé els actors per a cada paper. Així ja té assegurat part de l'èxit de la seva pel·lícula. Tots els actors ho fan molt bé. La nena és bonica i encantadora,  però en alguns moments fa una mica de por; sensació que crec que és molt interessant, perquè crea una certa desconfiança.
El guió,  està construït amb una solida història d'amor clàssica i amb uns personatges entregats en els seus principis ètic-professionals. Tot i així, la història no  ofereix cap sorpresa i està plena de “dejâ vu” en aquest gènere. Podríem dir que, és un guió força clàssic.
Pel que fa al sistema narratiu, també és d'agrair que s'hagi deixat de provatures modernes, que per fer-les cal saber-ne molt ,i s'hagi limitat als paràmetres clàssics ben aplicats.
Si parlem de l'escenari estètic en el que es desenvolupa l'acció, ha buscat la fredor en el sentit literal, suposo que per tal d'allunyar-se d'un decorat de cartró pedra,  tot combinat amb elements “vintage”, molt de moda en determinats sectors. Aquests li donen un aire elegant i càlid al film.
En Kike Maillo ha fet una pel·lícula bonica, ben feta i sense cap estridència, la qual cosa està molt bé per començar.
Crec que és una bona aposta pel cinema d'aquí, que hauríem d'anar a veure més i no deixar-nos-en perdre cap. Aquest any  passat, hem vist propostes molt interessants del grup de joves directors sortits de l'ESCACS, la Marta Coll amb “Tres dies amb la Família” i l'Elena Trapé amb Blog.
És una veritable llàstima que hagin passat sense pena ni gloria per la nostra cartellera i ens empassem tots els productes mediocres que ens arriben de USA i tan contents.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada