dimarts, 7 de febrer del 2012

Núria opina,ARRUGAS

Arrugas és una petita pel·lícula de dibuixos per adults, tot i que és molt  recomanable pels nens, ara que ja se'ls pot parlar de la decadència, la vellesa i la mort. Fa uns quants anys, vàrem fer uns llibres de text, per una editorial coneguda amb un grup de gent, vaig programar una lliçó sobre aquest tema que va ser rebutjada, ara aquesta mateixa editorial veu necessari parlar del tema amb unes criatures que cada vegades estan més allunyades de la dura realitat.
Els dibuixos són força esquemàtics, però suficientment expressius com per identificar-se amb els prototips de personatges que representen.
La història és trista, entranyable i tendra.
No fa judicis de valor, però descriu una realitat, la d'una vellesa carregada de solitud, incomprensió, incertesa i por, aïllada de la vida social normal,  i reduïda a les petites presons amb condemna que són les residències. Gent gran despersonalitzats i allunyats de la seva història i del món intergeneracional en el que hauríem de viure.
Malgrat tot la peli parla amb majúscula, de l'amistat i la solidaritat entre ells per tal de suavitzar totes les altres mancances. Tot això, amb el sentit de l'humor  que  se'ns fa tan necessari per sobreviure, però que es va aigualint a mesura que avança la pel·lícula.
Té moltes qualitats, però li falta, al meu entendre una mica més d'elaboració.
Val la pena veure-la i recomanar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada